Webinars

ACICOM va obrir el debat sobre l’ús de l’energia, i el desenvolupament de nous models de consum energètic amb una jornada En línia d’accés lliure.

La Comunitat Valenciana s’ha convertit en el territori amb més cooperatives de producció energètica, aglutinant el 85% de les cooperatives elèctriques de l’estat. Aquest model de producció es converteix, en si mateix en una alternativa al model econòmic imperant, facilitant processos de millora en favor del bé comú.

Sota aquesta premissa, ACICOM va organitzar, en col·laboració amb la Direcció General de Responsabilitat Social de la Generalitat, una jornada Online i un posterior debat, de caràcter gratuït en la qual intervindran diferents actors implicats en aquest procés de transformació del model de consum energètic.

La sessió forma part del projecte “Endolla´t pel clima” una iniciativa ciutadana de ACICOM que pretén donar visibilitat al comportament ètic i responsable d’iniciatives relacionades amb la generació d’electricitat, tractant d’ajudar a trencar amb la situació actual d’oligopoli energètic mitjançant una actitud ciutadana més responsable i conscient.

La jornada va comptar amb la participació de: Vicent García i Martí, president de AlternaCoop; una cooperativa de consum d’energia verda sense ànim de lucre. Pionera al nostre país en la comercialització i producció d’energia d’origen renovable.

ACICOM fomenta el debat sobre la responsabilitat social energètica

ACICOM organitza, una segona jornada en línia amb la participació de diferents representants de col·lectius i institucions vinculades amb aquest nou model de consum energètic, dins del projecte ENDOLLA’T PEL CLIMA

Dimarts, dia 19 d’octubre de 2021 a les 18 h

Sota aquesta premissa, ACICOM organitza, en col·laboració amb la Direcció General de Responsabilitat Social de la Generalitat, una jornada Online i un posterior debat, de caràcter gratuït en la qual intervindran diferents actors implicats en aquest procés de transformació del model de consum energètic.

El webinar ha comptat com a panelistes amb:

José Ignacio Pérez- Rico. Director general de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica

Alejandro Gómez Gil, tècnic en energia i projectes europeus en la fundació València Clima i Energia. https://climaienergia.com/ Una fundació municipal de l’Ajuntament de València, i que depén de la Regidoria d’Emergència Climàtica i Transició Energètica.

Aaron Murillo, assessor energètic. Responsable d’informàtica i sistemes en AIEOLUZ. Obstinat a generar estalvi a través de la transició a un nou model energètic.

Empar Puchades, presidenta de la comunitat energètica de Castellar l’Oliveral, filla predilecta de la Ciutat de València, i presidenta de l’Associació de Veïns Castellar-Oliveral. Ara també impulsora i presidenta de la primera comunitat energètica de València. Una iniciativa de governança col·laborativa amb l’Oficina municipal de l’Energia de l’Ajuntament de València, que ja compta amb la cessió del terrat del centre cívic per a instal·lar-hi unes plaques.,que seran sufragades pels mateixos consumidors i l’electricitat es distribuirà a través de la cooperativa elèctrica local. “L’interès al poble ha estat enorme –continua Puchades- i per ara s’han apuntat entre 50 i 60 famílies i això perquè només podia abastir aquelles que viuen a 500 metres

Juan Antonio Caballero Defez, president de la Confederació Valenciana d’Associacions de Veïns CAVE-COVA https://cavecova.es/ i president de la “Confederación Estatal de Asociaciones de Vecinos de España” CEAV "


Carles Porcel López, soci d’ACICOM, director Capacitador.es. Ajuda particulars, professionals i organitzacions a adaptar-se als canvis i a millorar.